9. nov. 2011

Maria Magdalena - en ny ikon på vej


Begyndte i går på en ny ikon - Maria Magdalena.  Jeg har længe ledt efter et forlæg jeg synes om, og fandt for en uges tid siden denne ikon som er malet af Malin Dimov.  Så vidste jeg det var den jeg skulle male næste gang.
Inspireret af Aidan Hart - ville jeg denne gang male ikonen ved at bruge en af hans foretrukne måder at male på - nemlig membran teknikken.  
Det indebærer at jeg starter med at male op alle de forklarende streger i en mørkere farve end mellemfarven på dragten.  Herefter lægger jeg et eller flere lag af en tynd mellemfarve som tillater de mørkere streger at skinne igennem. Noget at den hvide gesso vil også skinne igennem.  På denne måde vil figuren på ikonen "skinne" i sig selv... 
Jeg ville også denne gang forsøge at male kun med naturlige pigmenter...


.. og sådan gik mit første forsøg.  Bundfarven jeg begyndte med var ikke mørk nok, og hvis jeg skulle fuldføre mit ønske om at male med naturlige, organiske pigmenter havde jeg ingen farve som var lys nok.  Så ville jeg være tvunget til at komme hvidt i for tidligt og det giver en lidt kedelig kulør.
Jeg valgte at vaske pladen ren og så begynde forfra.
Det er en stor lettelse at det kan lade sig gøre.  Som i livet mitt.  Hvis jeg har taget et forkert valg -  kan jeg altid vælge om igjen. Jeg skal blot lære at lytte til min Intuition... 


Fred i dit, mit og alles hjerter,
Anne-Marie
***

1 kommentar:

Ilse Aranti sagde ...

Tak for vinduet ind i dit ikonværksted.

Det er spændende og interessant at få noget at vide om teknikken i ikonmaleri og at høre om dine konkrete erfaringer.

Maria Magdalene ... måtte hun få sin rette plads i menneskenes bevidsthed ved siden af Jesus ...

God arbejdslyst min ven :-)