12. nov. 2011

Arbejdet med Maria Magdalena fortsætter...nu med ansigt!

Efter at have haft besøg af 4 herlige børnebørn og deres forældre blev der tid til at komme videre med min ikon. Maria Magdalenas ansigt stod for tur.  Det er et meget spændende arbejde.
Jeg starter med at sætte øjne næse og mund ned på pladen og så laver jeg øjne og mund færdige inden jeg begynder på den første lysning.
Iris blev lavet med en blanding  af sort og oxydrød.  Derefter blev iris malet med grøn umra - men jeg efterlod en lille kant af det mørke.  Så ble pupillen sat på med elfenbenssort.  (dette er det eneste sted på en ikon hvor jeg bruger ren sort.
Iris blev lysnet på lyssiden med grøn umbra tilsat tildt hvidt.
Munden lavet næsten færdig - forskellige nyancer af engelsk rød.
Så skulle arbejdet med lysningen begynde.  Her drejer det sig om at få overgangen mellem lysningen og grundfarven til at glide pent over i hinanden...
Forsigtige lyse lag, stadig lysere.  En lille smule rødlig lige på kinderne.
Så er det nok for i dag.  Maria kommer med mig ned i køkkenet hvor jeg kan gå å kikke på hende mens jeg laver mad osv.  Så kan jeg se hvad som skal laves om og hvad mit næste skridt skal være.  Det kan jeg mærke - og se...
Allerede nu kan jeg se hun ser lidt utilfreds ud - sådan skal udtrykket ikke være. Og hun er også lidt bleg.  Men jeg er jo langt fra færdig - dette er kun begyndelsen på ansigtet.
Hun ligner lidt min mor synes jeg - og det er ikke så galt...
Tænker jeg fortsætter i morgen.

2 kommentarer:

Ilse Aranti sagde ...

Hvor fint...

Interessant at følge ... at få beskrivelsen af det konkrete arbejde og se resultatet.

Forsat glædelig arbejdslyst :-)

Anne-Marie sagde ...

Tak for det!