17. okt. 2011

Ved jeg overhovedet hvad som er til mit eget bedste?


Hvordan ved jeg at det valg jeg træffer er til mit eget bedste? Det aller bedste udgangspunkt at have er dette: Jeg ved ikke selv  hvad som er til mit eget bedste. Jeg kan TRO jeg ved det, men ofte tager jeg fejl.
Det er et spørgsmål om træning af sindet - en træning i at lytte til mit Selv (mit rette Sind) og ikke egoet (mit urette sind) .
Hvis jeg er optaget af at få opfyldt mine behov her og nu, kan jeg være ganske sikker på at det er egoet jeg lytter til.  Hvis jeg ser mine egne interesser som  adskilt fra mine medmenneskers - kan jeg være sikker på at det er egoet jeg lytter til.
I det øjeblik jeg ikke ser mine egne interesser som adskilt fra mine medmenneskers - kan det tyde på at jeg har fat i noget af det rigtige.
Hvordan lytter jeg til mit rette Sind?  Først og fremmest drejer det sig om for mig at tage det lidt med ro. Ingen forhastede beslutninger, ingen beslutninger som kun sigter på at tilfredsstille et kortsigtet behov. Men gå indad, observere og bede om hjælp til at se tingene på rette måde, bede om hjælp til at træffe de rigtige valg.
Hvordan ved jeg at det rigtige valg er truffet?  Har jeg valgt rigtigt vil det ALTID medføre fred i sindet.  Når jeg har valgt rigtigt, vil vejen føles meget enkel og ligetil, den er let at gå, vejen  synes ukompliceret og selvfølgelig. 
Jeg får på fornemmelsen at dette er lige præcis sådan som det skal være.  Jeg er lige præcis på rette sted til rette tid.  Der er ingen tvivl i mit sind.
Sådan har jeg f.eks. haft det hele sidst uge, hvor jeg havde et kursus i ikonmaling i Skien. 5 herlige dage, hvor jeg ikke et eneste øjeblik var i tvivl om at jeg var lige præcis på det sted jeg skulle. Jeg får lov til at gøre det som gør mig allermest glad, og som jeg ved også gør mine kursister glade. 


Det var til mit eget bedste. Og mine egne interesser var ikke adskilt fra nogen af de andres.


Ingen kommentarer: