24. okt. 2011

De spejlvendte ikoner forts.

Posted by Picasa
Siden sidst har Jesusbarnet fået krøllet sit hår, og Maria har fået stjerne på sin maforion.  Kun en af de tre er synlige på denne ikon.  Der er altid 3 stjerner - iflg. ortodoks tro symbol på Marias jomfruelighed før, under og efter Kristi fødsel.  De er placeret en på hver skulder og en midt foran på maforion. Iflg. ortodoks tro havde Jesus altså  ingen søskende...
De spejlvendte ikoner har også fået flere gange shell lak iblandet lidt gul okker pigment.  Pladerne er nu "lukkede" - og klar til at blive belagt med 22 karat bladguld.  
Jeg vil prøve at forlime med 12 timers guldgrund - med lige dele guldgrund og terpentin, som skal hvile/tørre et par timer inden guldet lægges på. 
Om nogle timer kommer resultatet.
***
Fred i dit, mit og alles hjerter
Anne-Marie

1 kommentar:

Ilse Aranti sagde ...

Kære Anne-Marie!

Når jeg ser på dine spejlvendte ikoner, ser jeg det venstre Jesusbarn som en pige og den højre som en dreng.

Ved lejlighed må du gerne lære mig at lægge bladguld på, jeg har en del af dette fra mine svigerforældres bogbinderi, men har aldrig prøvet at bruge det.

Fortsat god fornøjelse og glæde i din værksted.

Knus
Ilse