28. mar. 2014

Suppekøkken...

Det fik jeg ikke fortalt igår, men min morgenkirke var i går omdannet til et serveringssted.  Store gryder med suppe var stillet op, der var kurve med brød, og vandflasker til uddeling.


Det begyndte sandsynligvis efter messe, dvs. Efter jeg var gået...  Som jeg har fortalt, er der megen fattigdom her, og der er nogle, rigtig, rigtig rige.

"We have many, many criminals" siger Radoslav... Forskellen på før og nu, er at mange af dem sidder i parlamentet og regeringen.  Her har været voldsomme protester mod den siddende koalitionsregering. Hver eneste dag i over et år har menneskemengder mødtes foran parlamentsbygningen i protest.  I begyndelsen op mod 40 000 mennesker, i går var der måske 100...


I dag begyndte jeg langt om længe på grafittoen. Forsigtig ridse linjer på Ærkeenglen Gabriel, med mere eller mindre tryk, finde de vigtige linjer....
 Der ser helt uoverskueligt ud.  Men som jeg plejer at sige - en ting ad gangen, ikke fokusere på hele ikonen, men tag en detalje ad gangen.


Her har jeg begyndt på den del af tøjet som hænger over armen.  
Jeg liker denne formen.  Det minder mig om selve livet,  sådan som vi er.  Det minder mig om Ikke at lede efter kærlighed og lys udenfor mig selv.  Kærligheden er i mig, kærlighedens er i dig. Kærligheden er det du er.  Den lyser ud af dig.  Akkurat som Gabriel her, lyset kommer indefra.
Hvor er det skønt med sådan en påmindelse!

Minutiøst arbejde.  Mærker jeg er lidt nervøs for ikke at gøre det godt nok.  Føler mig som en skolepige... Radoslav er så god til at opmuntre og siger hele tiden, det retter vi, det ordner vi, kunsten er at få det til at se ud som om "fejlene" var med vilje og bruge dem i det videre arbejde.

Kan du se fejlene her?


Det kan jeg heller ikke!

I morgen går det videre, Maria Magdalena venter også.  Men først Gabriel.

Nogle af mine Kremer pigmenter er ubrugelige siger Radoslav.  De er for sandede... Det vidste jeg godt.  Jeg har nu investeret i en slags tempera pasta, som skulle være bedre. Bare nogle få farver som er gode idet mindste til ansigt og hænder.

...Og min lærer er i gang med at kopiere et par vigtige ikonbøger samt en stor samling ikonfotos til mig.  Jeg er vel nok heldig!

Ingen kommentarer: