26. mar. 2014

Små skridt...

I dag var det mere end koldt i Sofia. Så efter mit kirkebesøg, bestemte jeg mig for at tage metroen, det ville halvere den strækning jeg skulle gå.

det koster kun 1 lev med metroen, ca. 4 kr.  Jeg kom til at tage i den forkerte retning, så ned igjen, ny billet og to stationer den anden vej.  Så kan jeg det.  Det er ikke så nemt med de bogstaver de har sig her...


Radoslav havde slebet det "forkerte" guld væk, og lagt ny bolus på.  Så i gang igen med nyt guld. Dvs. imiteret guld...Men når vi nu vidste det var imiteret skal vnad/lim blandingen det lægges i være anderledes end om det var guld. Det er nu lagt på og motivet overført. Vi polerer videre i morgen.


Det ser sandelig ikke ud af noget særligt, men det skal nok blive godt siger Radoslav.

Har arbejdet lidt videre på Maria Magdalena, føler mig helt op herrens mark, men kan godt ane en sød Maria tage form...Jeg har helt frie hænder, Radoslav synes jeg er ALT for bundet...
Jeg har ikke et forlæg at kikke efter, kun en tegning. Jeg har aldrig malt på denne måde før.  Men ved at de meget tidlige ikoner blev malet som dette.


Hårets lysninger er  lavet med en spids genstand så guldet kommer fremLige sådan nogle steder på tøjet. Glorien er lavet med et viskelæder sat på passeren..

Radoslav foreslog vi afsluttede dagen med et besøg i Aleksander Nevski Katedralen, dvs. i krypten under, som huser Bulgariens nationalmuseum for ortodox kunst.

En helt fantastisk samling ikoner, hvis mage jeg aldrig har set i bøger eller på nettet for den sags skyld. Her er nogle:Kristus Pantokrator.  Det var helt normalt at kunstneren signerede på forsiden, og ligeledes hvem den var malet til.  Bogen er speciel,
 sproget er oldgræsk OG nogle mystiske tegn på de sidste linier som ingen kan tyde idag, muligvis en skjult besked siger Radoslav.
Se også hvor transparent hans Himation er...og den svungne langefinger...


Her ses også malerens signatur nederst på ikonen Vejvisersken, Maria Hodegetria.


Maria Bebudelse.


Fantastiske detaljer her på denne udgave af vejvisersken, 1800 tallet.

Vi sluttede dagen med en kik ind i  St. Sofia kirken, og en ttur ved ruinerne af Serdica, byen fra 300 tallet, hvor  Sofia er bygget ovenpå....Her med præsidentpaladset til højre og bagved os, og Hilton foran...

Herligt at være hjemme igen = bortsæt fra at varmen ikke virker... De er kommet med en ny varmeovn, men mens jeg skriver dette, er den også gået død.

Pyt, jeg sover bedst når det er koldt.   

Og jeg glæder mig over at brusehovedet er skiftet, nu kommer der vand ud af hovedet og ikke alle mulig andre steder.  

God nat og sov godt!

Ingen kommentarer: