25. mar. 2014

Jeg har dårlige nyheder...

Radoslavs første ord til mig i morges...
Jeg har dårlige nyheder til dig.  Jeg havde det på fornemmelsen allerede.  Det guld jeg havde fået, var en smule suspekt.  Og for godt til at være sandt.  Det var så tykt... det var så blankt. Men vi tænkte begge det muligvis var et slags guld som skulle bruges til smykker, det var det jeg havde fået at vide.

Radoslav lagde  et par dråber eddike på i går aftes.  I morges var pletten helt misfarvet og mørk.  Det havde ikke været tilfældet hvis det var guld.

Så på selve dagen for Marias Bebudelse - hvor der til morgenmesse var fyldt helt op i kirken, og jeg 
tændte et lys for en god dag, ja der blev jeg taget ved næsen. Men jeg havde en forudanelse.

Ja, ja, det kunne da have været meget verre.

Så i dag, har jeg lagt første lag på Maria Magdalena, malet over olieforgyldning.  En helt og aldeles anderledes teknik end jeg er vant til.  I ægemulsjonen er blandet en lille smule sprit og en lille smule sæbe.  Farven bliver lagt på som akvarelteknik, vådt i vådt. Men først skulle jeg lære at blande en farve...

FØRST lægges pigmentet i paletten.  Så en lille smule ægemulsjon.  Blandes rigtigt godt.  Så lidt mere ægemulsjon, bland igen godt osv.  som bearnaisesovs igen... Til sidst lidt vand med sprit i.


Det ser ikke godt ud... Radoslav blev ved med at sige jeg ikke skulle være så nøje...Hold da op, det var ikke nemt.  Dette ser verre ud end noget jeg nogensinde har lavet.   Problemet mitt er at jeg ikke kender det næste skridt.  Jeg ved ikke hvad jeg skal lave bagefter, og hvordan ujævnhederne bliver rettet.

Interessant...også , og mest at observere mine egne reaktioner.  Hvor svært det er at lave noget jeg synes er grimt, og så bare have tiltro til at slutningen bliver god!

Ja,jaja... vi får se.  Jeg stoler på Radoslav.

Vi havde en lille prøveplade hvor vi lagde rigtigt guld på, ( også en foræring) tak Elisabeth, som i dag skulle poleres.
Der var nogle steder jeg havde lagt for meget væske på, og nogle steder med for lidt...
Den var i det hele taget tørret for meget, så Radoslav havde lagt et stykke fugtigt papir over med et tørt,tæt papir ovenpå.  Fugtigheden ville forplante sig ned i guldet, som så igen ville lade sig polere med agatsten.
Sådan så det ud i starten:Men som Radoslav siger, hvis du vil have det som et spejl, så køb et!

Tilbage til mit forliste hovedprojekt... Maria Bebudelse.  Radoslav vil slibe den imiterede forgyldning væk, vi vil lægge ny bolus på, og så polere. Tiden begynder at blive knap synes jeg.  Nej siger Radoslav, Det går meget hurtigt at male Gabriel, og så med Sinaic guilding... Det vælger jeg at tro på.

På vej hjem i dag, besøgte jeg to butikker med speciale i ikonografi og maling... Der er INTET at hente her, så vidt jeg kan se.  De havde nogle meget billige ikonplader, men de så mildest talt forfærdelige ud.
Penslernes kvalitet var ikke god.  Deres pigmentfarver var ikke billige, og jeg kunne ikke å oplyst hvilket mærke farverne var... Så alt i alt, ikke noget at hente her.

I morgen efter undervisning tager Radoslav mig med til krypten under Aleksander Nevski Kirken.  Jeg glæder mig til at få en rundvisning af en som ved en hel masse - om det hele.

Og så husker jeg på:  Der er lærdom tl mig i ALT hvad der ser ud til at ske.

...og så har jeg på vejen hjem købt små gaver med til alle mine børnebørn.


..samt bananer og en appelsin til at blande i den musli de serverer her til morgenmad.

Joda, det er slet ikke så tosset det hele. Jeg har endda fundet ud af hvordan jeg får toilettet til at skylle alt ud og ikke kun det halve.  Jeg bruger bruseren til at fylde toilettet lidt op inden jeg skyller ud.  Også efter de andre.  Jeg deler nemlig bad og toilet med mange andre... MEGET lærerigt for mig, forkælede menneske.

Som værten svarede mig når jeg spurgte om hvor mange jeg da skulle dele bad med:  Har du da aldrig boet på et hostel før?

Nej, det tror jeg ikke.  Men jeg har boet på Hilton og Sheraton over hele verden.. (det sagde jeg ikke)

Dette er en udmærket træning.  Allerede efter to dage, torde jeg gå på toilettet uden at låse døren til mit værelse.  

Det handler om tillid.

På vej hjem tog jeg dette interessante billede.  Sofias beskytter SOFIA, selvfølgelig... i godt selskab!


Ingen kommentarer: