4. mar. 2014

Dette er en rejse - ikke en konkurrence


Jeg synes godt om dette budskab.
Hvorfor? Fordi jeg kan se jeg har været lidt på afveje igen, fordi jeg troede jeg var i stand til at bedømme hvor "langt" mine medkursister var kommet...  Og fordi jeg kan se at jeg faktisk gerne vil være den som er "avanceret", og ønsker og fremstå sådan.  Og jeg kan se at jeg irriterer mig over ACIM lærere som hævder at have "patent" på forståelsen af Kurset og som af deres følgesvende ofte bliver sat op på en meget høj pidestal. Sådan som jeg har gjort, indtil jeg forstod at der kun findes EN lærer - og Han er ikke udenfor mig selv.   Jeg har fået mig et personligt forhold til Jesus...

Med hjælp fra Min ENE Lærer kan jeg tilgive mig selv !  Og også grine lidt ad det hele...

Selvfølgelig er der lærere som ved meget, meget mere om Kurset end jeg gør. Men jeg skal passe på med at putte dem så højt op at jeg ikke selv kan nå nogen vegne. Passe på, så jeg ikke gør nogen til idoler.

DETTE ER IKKE EN KONKURRANCE! Muligvis har jeg troet at det var.

3 Seek not outside yourself. For it will fail, and you will weep each time an idol falls. Heaven cannot be found where it is not, and there can be no peace excepting there. Each idol that you worship when God calls will never answer in His place. There is no other answer you can substitute and find the happiness His answer brings. Seek not outside yourself. For all your pain comes simply from a futile search for what you want, insisting where it must be found. What if it is not there? Do you prefer that you be right or happy? Be you glad that you are told where happiness abides and seek no longer elsewhere. You will fail. But it is given you to know the truth and not to seek for it outside yourself.

ACIM 29.VIII.
Ingen kommentarer: