28. nov. 2012

Loj Krathong festival i dag - fuldmaane... 6. dag i fastenDenne festival  afholdes for at aere den oprindelige Buddha , Siddhartha Gautama.  Man aerer Buddha med at soesaette smaa eller store flettede baade. Den afholdes om aftenen for fuldmaane i den 12. maaned i den traditionelle Thai Maane Kalender.  Det er vanligvis i november.

Udover lys, laegger man ogsaa blomster, incense sticks og betel noedder i den lille kurv... For at aere flodaanderne laegger man en mynt i.

Udover at aere Buddha med lys, symboliserer handlingen  at man giver slip paa sin vrede, sine beklagelser og ufrugtbare tanker. Alt det jeg ikke har brug for i mit liv, bliver sendt afsted med kurven, saa jeg kan starte paa en frisk!

Det kunne simpelthen ikke passe bedre!! I dag er min 6. fastedag og jeg foeler mig meget let og aaben paa en maade.  Let ogsaa i kg.  Siden jeg startede nedtrapningen til fasten har jeg tabt 7 kg. Det har jeg ikke noget i mod.  Jeg har hele tiden sagt at det ikke er nogen slankekur men en udrensning af krop og sind.  Meen, jeg kan se at jeg aligevel har investeringer i det at have en slank krop,  Det er helt i orden!  

I aften vil jeg med den lille kurv jeg snart skal hen at flette, sende alle mine angrebstanker, mine beklagelser og tanker om fortid og fremtid afsted pa den lille soe.

Med stor tak!
Ingen kommentarer: