6. dec. 2011

How to awaken from the ego's sleep.


How do I accomplish that? I know two things - 1) I am not able to do this on my own 2) I have a guide to help me always.
It takes my willingness though to ask my guide, Jesus, for help, help to see another's interests as my own. 
Accepting the atonement for myself, is the only responsability I have, and this comes about by, yes exactly,  not seeing your interests as apart from mine.  
***
I have made a mistake by believing I am separate from God and separate from all my brothers. Jesus tells me that in A Course in Miracles.  He tells me I am mistaken, but He does not attack me.
There is nothing wrong then in telling people they are mistaken, many times this might be most helpful.  But the difficult part is to do it with Jesus, and not the ego, which means correcting kindly with the purpose of helping, not humiliating or attack.
I have decided to do that - with the help of Jesus.
So, when I think you are doing a mistake, I will ask Jesus for help to see that it has nothing to do with who you truly are.
If I on the other hand attack your mistake, I would be making real our joint belief that separation is reality. And  forgiveness is my action... 
When seeing our  interests as shared - this will carry us home together.


6 kommentarer:

 1. "Der er ikke noget forkert i at fortælle folk, at de tager fejl ..."?

  "At korrigere venligt ..."?

  Mener du hermed, at du i tanken blot tænker, at din bror ... uanset, hvad han fejlagtigt opfatter sig som eller gør ... er Guds søn og din bror, eller mener du, at du skal venligt skal gøre din bror opmærksom på, at han tager fejl?

  Jeg spørger, fordi jeg forstår det sådan, at min opgave alene er at tilgive min bror for hvad som helst også hans fejltagelser, mens Helligåndens opgave er at korrigere.

  Min kære ven, det er ikke helt klart for mig, hvordan det, du skriver her, skal forstås?

  SvarSlet
 2. nej - måske ved jeg det heller ikke selv. Det jeg mener er: jeg kan ikke tilgive min broder – derved gør jeg jo hans fejltagelse og separationen virkelig – fejlen er ene og alene min – jeg skal be om hjælp til at tilgive mig selv for at have opfattet fejl.. Det er jo mine projektioner jeg ser.
  At korrigere venlig kan kun ske når jeg er i mit Rette sind -
  Nej jeg mener ikke det er noget forkert i at fortælle folk at de tager fejl. Jesus gør det hele tiden i Kurset – fortæller os at vi misopfatter og tager fejl – men han dømmer os ikke eller angriber os. Han er ikke forskellig eller højere eller andet end mig – jeg kan gøre det samme hvis og når det gøres med Hans syn. Deri ligger det vanskelige for os- måske….

  SvarSlet
 3. Tilgivelse er jo altid tilgivelse af det, som ikke er gjort ... fordi det netop ikke er virkeligt ... uanset om jeg tilgiver min bror eller mig selv ... vi er jo begge uskyldige.

  Jeg ved det heller ikke, jeg må bede om vejledning til, hvad jeg skal gøre i hver enkelt situation.

  SvarSlet
 4. Kære Anne-Marie!

  Vi har ofte talt om, at vi skal give vores bror ret ... uanset ... altså ikke korrigere hans fejltagelse og dermed gøre den virkelig.

  Prøv at læse tekstbogens kap. 9.III Korrektionen af Fejltagelser ...

  Knus
  Ilse

  SvarSlet
 5. :)ja, giv ham ret og gør alt han beder dig om men også
  i T-16.I.6:5, "men vær klar over at dette ikke betyder at du gør dumme ting som kan skade dig eller ham"
  og sådan kan vi fortsætte at komme med forskellige brudstykker af ACIM...
  Jeg tænker det er vigtigt at huske der aldrig er tale om form men altid indhold.
  ikke om opførsel og kroppen men kun på sindets niveau hvor troen på det ikke eksisterende problem om separation kan ophæves.Det er vel ok at reagere på en brors fejltagelse altid helt uden vrede og intet ønske om at bevise den anden tager fejl - med jesus og ikke egoet. 18.2:1.Det er kendetegnet på en Guds avanceret lærer...

  SvarSlet
 6. Kæreste Anne-Marie!

  Den lektion som kommunikationen her har været for mig har endnu en gang gjort det helt klart for mig, at jeg hellere vil lykkelig og have fred end at have ret, som Jesus spørger os om i Kurset. Jeg vil være opmærksom og undlade at gå ind i diskussioner ... også om Kurset ... for dermed at forstyrre freden ved skabe konflikt og gøre det virkeligt, som jo ikke er virkeligt.

  Tak for det.

  Knus
  Ilse

  SvarSlet

Jeg modtager med glæde dine kommentarer!