1. jul. 2012

En stille søndag
Søndag er en meget stille dag her i Larissa.  Jeg sov som en sten i nat, begynder at vende mig til larmen fra Aircondition systemet. Efter morgenmaden besluttede jeg mig for at vandre en tur op til det antikke amfiteater og udgravningerne i dets umiddelbar nærhed.  Ikke mange mennesker på gaden - alle er ved vandet.

Jeg havde ikke noget kort med vidste bare det lå i nærheden af den centrale plads i byen.  vandret lidt rundt og oppe for enden af en smal gade øjnede jeg noget der kunne ligne... og sim sala bim så var jeg der


På billedet her kunne det næsten se ud som om det ligger ude på landet - men dette er faktisk midt i centrum ad Larissa, oppe på byens høj.
I nærheden er også en  udgravning af et gammelt tempel, lidt at et puslespil at kikke på de tusinder af små og store stykker.  Det projekt er støttet af EU med 300 000 euro kunne jeg læse på et skilt
.

Her oppe fra højen kunne jeg skimte bjergene i Larissas omegn, mod nordvest Olympos.


Jeg hørte pludselig sang i nærheden og gik efter lyden.  Og der lå en større kirke, med dørene åbne i siderne - her er nemlig ret varmt.  Jeg fik en langærmet bluse på og gik ind -der var  masser af mennesker, og jeg kunne se jeg ikke havde behøvet det med blusen.  Her var alle mulige påklædninger, kvinder i korte kjoler uden ærmer, og også bukser.  Ellers har jeg jo fået at vide at man skal have kjole på og langermet bluse, det var måske i gamle dage.
Theo har fortalt mig at folk tager i kirke for at få mad fordi de ingen penge har, og rigtignok blev der delt brød ud efter messen, jeg troede et øjeblik det var nadver, men folk kom med brød i hænderne, altså ikke bare et stykke med en hel håndfuld...  Det er meget dårlige tider i Grækenland.

Jeg nød sangen og alle de smukke ikoner - det er så overvældende det med ikonerne og vægmalerierne.

Vandrede stille og rolig hjem, for lidt vild, men gik tilbage og fandt den rigtige vej.  I parken på den store plads havde mændene (de lidt ældre - min alder?) indtaget alle bænke.  Hvor er kvinderne?  Ikke her i alle fald.
Købte mig lidt vand og en sandwich til lunch, og nu - midt på dagen er det alt for varmt at være ude.  Skønt her på værelset med benene op, gang i luftkøleren, og tilgængelig WI FI.
Jo, det er ikke helt galt det her.
I morgen bliver det ikonmaling igen fra kl. 9.00.  Da er mine enetimer desværre slut, der kommer en dame mer - fra Athen.  Er spændt på om hun taler engelsk,  det er hovedsagelig de unge der gør det.  Jeg får håbe.

Ingen kommentarer: