10. aug. 2011

Maria, Jesu moder, Gudsmoderen, Karmels moder og Dronning


Fra hjemmesiden: Karmels Sekularorden:

Jomfru Maria, Karmels Moder og Dronning

Karmel er en helt i gennem mariansk orden. Det allerførste karmelitiske fællesskab indviede sin kirke til Jomfru Marias ære. Den første officielle titel de bar var ”Brødrene af Jomfru Maria af bjerget Karmel”.
Skapularet, som bæres af karmelitter, fremkom ved en vision, som ordenens general i 1250-erne, Simon Stock, havde. Han plejede. at bede Jomfru Maria om et specielt privilegium for sin orden. En dag (måske den 16. juli 1251) viste Jomfru Maria sig for ham, i hånden bar hun ordenens skapular. Hun sagde: ”Dette er det privilegium, jeg giver dig og alle karmelitter. Enhver som dør iklædt denne dragt, vil blive frelst”. Skapularet er i dag en del af ordensdragten. Det kan fås, som to stykker stof, der bæres i en snor rundt om halsen. Lægkarmelitter bærer den normalt som en medaljon. At bære skapularet er som at være iklædt Jomfru Marias dragt, at være klædt i hendes nærvær. Samtidig er skapularet et ydre tegn på et liv under Jomfru Marias beskyttelse. Igennem hende lader vi os føre til Jesus.
Maria er ur-billedet på en kontemplativ person. Hun er derfor et eksempel på det liv, en karmelit prøver at leve. Maria lever uafbrudt med og overfor Gud. I hvert nu spørger hun Gud, hvad det næste skridt skal være. Denne tillid til Gud og fuldstændige overladelse af sig selv til Guds vilje er kilden til et kontemplativt liv. Maria levede i stor stilhed i en stadig lyttende modtagelighed for Guds ord. Hun levede helt vendt mod sin Søn.

Sådan står der at læse på Karmels Sekulærordens hjemmeside.  
Jeg aner ikke engang hvad Karmels Sekulærorden er.
Nu aner jeg en lille smule om Karmelitsøstrene i Hillerød.  Men det der står skrevet her er jo noget jeg med hele mit hjerte kan underskrive.

 I hvert nu spørger hun Gud, hvad det næste skridt skal være. Denne tillid til Gud og fuldstændige overladelse af sig selv til Guds vilje er kilden til et kontemplativt liv. Maria levede i stor stilhed i en stadig lyttende modtagelighed for Guds ord.
    
Det er jo ganske nøje det der også står i Et Kursus i Mirakler.  Jeg ved ikke hvad noget er til for.  Jeg bliver nødt til at lytte ind til mit rette selv - til Helligånden og Kristus i mig - der finder jeg svaret.
Nu er det ikke fordi jeg prøver på at forbinde katolicismen med EKIM.  Men det glæder mig på en vis at der er  lighedspunkter... Gud er Gud.


Læs også : http://www.sekularkarmelit.dk/sekularordenen/sekularordenen.php


Fred i dit, mit og alles  hjerter,
Anne-MarieIngen kommentarer: