3. jun. 2011

"Spirituel specielhed"

Så stor var min skygge i dag når jeg var på vej til stranden....
Læser igen Wapnicks  "Few choose to listen"...

Jeg kan se at jeg har så meget at lære her!!
Egentlig en ting jeg ikke har meget lyst til at se på - det er udtrykket "spirituel specielhed".  Det bliver beskrevet som ..."refererende til mennesker som udlever deres egos ønske om at være speciel - men som forklæder dette i en spirituel  overfrakke". (frit oversat).

Dette forekommer ofte, siger Wapnick i form af troen på at de  har modtaget specielle instruktioner,  specielle tjenester eller  specielle opgaver af en specielt hellig person som Jesus eller Helligånden, og alt dette kun med det formål at gøre disse personer spirituelt anderledes end andre  og derfor også mere specielle...
Hvis jeg ikke er vågen, kan jeg komme til at acceptere alt som nærer mit specielle behov for at andre skal være specielle, for derved at gøre mig selv  speciel  ved simpelthen bare at være i deres specielle nærhed.
De som på denne måde har dyrket egoets specielhed, ender med at tro på deres "sandhed" nettop fordi de modtager bekræftelse herpå fra andre. Cirklen er sluttet.

Det er her det begynder at blive interessant. 
For hvor er der mange i  Kursus i Mirakler kredse både herhjemme og specielt i USA som er faldet i denne grøft - tænker jeg.  Og så er det heldigvis at jeg griner af mig selv. :))

..og minder mig selv om at alt jeg ser er et ydre billede af min indre tilstand! 

If you spot it - you've got it!!

Så er det jeg er taknemlig for at jeg har fået øje på det her, at jeg igen og igen ser det -og observerer mine tanker omkring dette vigtige punkt.  Det er mit arbejdsområde kan man sige. Her drejer det sig virkelig om at være vågen.  Vi er som Jesus siger i Kurset alt for overbærende overfor vore galloperende tanker...

Kære Helligånd.
Hjælp mig til ikke at fordømme/dømme  mine brødre .
Hjælp mig til at se på mit eget ønske om at være spirituelt speciel uden fordømmelse.

Jeg takker for at jeg kan se tingene præcis som de er - og lade dem være sådan.

Ingen kommentarer: