19. jun. 2011

Denne lille villighed...

..og om at være bevidst

Alt som behøves er en lille smule villighed står der i Kursus i Mirakler.  Skønt at der ikke skal mere til - for det har jeg.
Tror jeg nok.  I alle fald en del af tiden.  I perioder kører det bare for mig synes jeg.  Tilgivelse, fred, kærlighed og glæde. Denne glæde over ingenting og alt som er. Livet føles som på fotoet her ovenfor.Kun små ubetydelige krusninger på overfladen - stille vand.

Det er der hvor jeg kan få hvilet mig - indtil de næste lektioner skal læres.  Det er der brug for tænker jeg - ellers bliver det alt for anstrengende.  Vi får nemlig lige præcis den sværhedsgrad på lektionerne som vi kan klare - hverken mere eller mindre.  Nu har jeg "hvilet" mig et stykke tid - det var godt.

Det er tid til at trække i arbejdstøjet igen.
Jeg har lige fået øje på tanker og følelser som ikke har stået så klart for mig før. Var ellers godt tilfreds med mig selv, tænkte der ikke var så meget tilbage i min rygsæk. Men, det er der. Og jeg er taknemlig for at jeg er i stand til at se på det og ikke bare putte det tilbage der ned i mørket.  Se på det, selv om det ikke er noget kønt syn.  Jeg skal ikke forholde mig til det - men blot observere- og ikke fordømme mig selv for at have de tanker og følelser...
Og så er det smart jeg kan bede Helligånden om  hjælp til det her!

Og så er det vidunderligt at  jeg har en ven jeg fuldstændig åbent kan berette om mine tanker og følelser og observationer, for på den måde kan jeg selv få klarhed og hjælp til at bringe det der skal op - op til overfladen.

Bringe lys til mørket. Det der har trivedes i mørket afskyr lyset.  Det dør faktisk af det.
Og sådan bliver Ego-sindets magt stille og rolig lyst væk.

Jippiiii - det kan jeg selv vælge - og det gør jeg nu - igen.

                                           ***

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

"Glem ikke, at når denne rejse er begyndt, er afslutningen sikker. Tvivl på vejen vil komme og gå, og gå for at komme igen. Alligevel er afslutningen sikker. Ingen kan undgå at gøre det Gud har udpeget ham til at gøre. Når du glemmer, så husk at du går sammen med Ham, og med Hans ord i dit hjerte. Hvem kan miste håbet, når et Håb som dette er hans? Illusioner om håbløshed kan synes at dukke op, men lær hvordan du skal undgå at lade dig vildlede af dem. Bag hver enkelt er der virkelighed, og der er Gud. Hvorfor skulle du vente på dette, og bytte det med illusioner, når Hans Kærlighed blot er et øjeblik længere fremme ad vejen, hvor alle illusioner hører op? Afslutningen ER sikker, og garanteret af Gud. Hvem bliver stående foran et livløst billede, når den Helligste af De Hellige et skridt borte åbner en ældgammel dør, der fører hinsides verden?

Kurset, Begrebsafklaring, Epilog, 1.

Lad os fortsat huske hinanden på det, vi glemmer.

Kærligst
Ilse

Anne-Marie sagde ...

Kære Ilse! Epilogen er et af mine yndlingssteder i Kurset - så smukt!
Tak for det.
Ja, vi har hinanden til at lige præcis det.
Knus