12. okt. 2013

Farsund i mit hjerte


Jeg vet at ingenting er tilfeldig - men alikevel...

Under en telefonsamtale med Sølvi, som gjerne ville på kurs i Tisvildeleje - endte samtalen med at jeg i stedet for, skulle komme til Farsund for å holde kurs.  Det var ingen ledige pladser på kurs i Tisvildeleje før til våren.
Men 1 deltager var jo ikke nok,så i løpet av ganske få dager - var kurset fyldt opp - 6 deltagere påmeldt. Fantastisk!  Jeg hadde på intet tidspunkt tenkt på at holde kurs i Farsund...

27/9 kørte jeg afsted kl. kvart i 5 om morgenen, med hele mit ikonværksted pakket i bilens bagagerom  - for at nå færgen fra Hirtshals til Kristiansand ved middagstid.

Perfekt sejlvær, næsten blik stille...
Fra Kristiansand til Farsund er det en times kjøring - jeg var fremme ved 17 tiden, og fandt frem til Sølvis smukke hus i hjertet af Farsund. Her er udsigten fra mit værelse!



Jeg var jo spændt - hvem var det som bare sådan uden videre åbnede sit hjem for at holde kurs og gav mig husly og overnatning og det hele?
Det var et glædeligt møde. Som at møde en gammel bekjendt på en vis.  Sprudlende, vakre Sølvi...

I løbet af en times tid var alle mine greier pakket ut, og alt klappet og klart til kurset næste dag.  Og Sølvi hadde lavet den lækreste paj....

Kl. 10 næste dag startet kurset - med 6 forventningsfulde deltagere.  Kun 1 havde malet før, Eva, som havde været på et kursus med Søster Abraham i Bergen for mange år siden.  Kun 2 malte den samme ikon som var Ærkeenglen Gabriel, de 4 andre havde selv valgt...  Standhaftige, viljestærke kvinder som selv ville - alle sammen.  Mindet meg en hel del om kursene jeg har holdt på Færøyene og de færøske kvinder.  De var også veldig glade for å lave om på det jeg "havde planlagt", specielt når det drejede sig om fargevalg.  Men det er helt i orden med meg.  Det er en utfordring som jeg tar, det lærer jeg av.

Der blev også tid til nogle turer rundt i området  -
Farsund er en smuk by!







Det var 5 dejlige dage, men en skøn stemning rund arbejdsbordet.  Vi blev nærmest som en organisme, et fælles felt - hvor arbejdet foregik, langsomt fremad,  i tillid.  


Starten på hver dag med meditation og bøn er for mig det uundværlige udgangspunkt, her samles vi til et, i felles ro og stilhed.
2 x Gabriel, 1 skytsengel, 1 Maria med barnet, 1 Kristus og 1 Simon med Jesusbarnet.  Det er hvad der blev malet.
Den næst sidste dag havde vi besøg af Farsund avis, som ville lavet en artikel om kurset.  Det kom der denne flotte midterside ud af:



Næsten altid kommer spørgsmålet om tid ind i billedet.  Har vi nok tid, når vi det?  Og mit svar er altid:  Vi har lige nøjagtig den tid vi har brug for.  Tiden indretter sig efter os...  Det slår aldrig fejl!


Det er så fantastisk at opleve den glæde jeg kan se i disse ansigter:



 Tak til hver og en af jer,
I smukke kvinder : Fra venstre:  Lilla Brodtkorb, Eva Holmesland, Ragnhild Carlsen, Sølvi Westlie Løvendahl, Linda Rhode og Tove Stølen - og til lykke med de flotte ikoner!


Som afslutning på nogle dejlige dage tog vi alle sammen på Hotel Rederiet og spiste en herlig middag.  Og så fik jeg gaver, blomster og smukke ord.  Og tak til Sølvi som lagde hus til os alle sammen.

Det er ikke umuligt at jeg kommer tilbage!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg modtager med glæde dine kommentarer!