31. okt. 2012

Above all else - I want to see


I går var jeg ud at gå i Tisvilde Hegn med min gode ven Ilse.  Vejret var fantastisk og vi gik en tur til Harehøj - med  milevid udsigt over vandet med Hesselø klart synlig langt derude.  Vi fandt ud af at vi begge fra "vor strand" kan se til Hesselø. Ilse fra Samsø og jeg fra Tisvilde.  Så har vi Hesselø som et forbindelsesled...
Vi spiste vor medbragte frokost ;) ved dette lille kær.  Enkelte steder så jeg bunden tydeligt - men for det meste var vandet dækket af en hinde - så jeg ikke kunne se bunden klart.
Sådan er det også i livet mitt.  Min fordømmelse og fortolkning af alt jeg ser forhindrer mig i at se tingene klart.  Det forhindrer mig i at se alle mine medmennesker i kærlighed...
Det er mit mål - jeg ønsker at se.

I dag havde jeg ingen aftaler - kun en med mig selv - om at male.  Så hele dagen har jeg været i gang med min Maria - den store.  Velourpuden som Jesusbarnet sidder på er snart færdig, og jeg har malet lidt videre på hænder og fødder.
Nu står den en stund her nede i min stue og bemægtiger sig hele rummet.  Det er stærke sager  - med sådan en stor Maria!..men det bedste af det hele er - i morgen maler jeg videre.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Sikke et smukt gyldent lys, der er kommet i ikonen.

Knus
Ilse