12. jan. 2011

"What happens when you let GOd?Jeg har for nylig købt Nick Arandes bog "What happens when you let GOd".
Jeg har ikke læst hele bogen endnu - men jeg er godt på vej.
Det der er fantastisk ved denne bog er at vi her har en ACIM student som klart og tydeligt forklarer at han ikke KAN være lærer - der findes kun to du kan vælge mellem, egoet eller Helligånden. (I bogen "Take me to Truth" af Nouk Sanchez og Tomas Vieria kaldes Helligånden for Intuitionen eller mavefornemmelsen - vælg selv...)
Nick Arandes siger i kapitelet "Vor dybe higen efter at hjælpe andre" bl.a.

"At vi skal være på vagt overfor egoets trick når det kommer til spørgsmålet om at hjælpe vore medmennesker. Ud af vor dybe længsel efter at hjælpe, finder egoet en anden måde at holde sig i live på. Det får os til at tro at vi har alle svarene og derfor kan lette andres tilsyneladende smerte.
Dette giver egoet en falsk følelse af magt, overlegenhed, som i sin tur får os til at føle os godt tilpas."
Han forklarer endvidere om hvordan han, når han begyndte at studere spiritualitet, healing, metafysik osv. fik en slags indre "skub" til at dele alt det han lærte, med den hensigt at hjælpe andre. Han ble glad og taknemlig når han kunne fremkalde smil i et andet ansigt, eller kunne få dem til at tro mere på sig selv.
Men når han fortsatte at lytte til diverse lærere, var det noget indeni som ikke gav genklang. Der var noget mere i det end det der blev undervist i.
"Og det er fordi den del af mig som ønskede at hjælpe andre gennem processer og teknikker jeg havde lært gennem årene, var egoet som var forklædt som frelser"
Han oplevede også hvordan disse mange forskellige ACIM lærer (og andre spirituelle lærere) ikke var konsistente i deres undervisning, og han fant ud af at det var det han selv gjorde.
Det ledte ham til en erkendelse af at Gud er min eneste Kilde
Han forstod at det er umuligt at lede andre til Sandheden hvis man opererer ud fra egoet - egoet kender jo ikke Sandheden!
Det er grunden til at vi ser så mange lærere som underviser i teori uden faktisk at leve deres sandhed.
Efter at have læst dette kapitel - forstår jeg nu at mit ego OFTE er forklædt som frelser.
Det første skridt til afviklingen er at få øje på og se - så er vejen åben til afviklingen!

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Det lyder som en interessant bog. Egoet forklædt som frelser!! Her er vist et område, jeg har overset og skal kigge nærmere på.

Tak Anne-Marie, for mig at se er det meget at dele og lytte til.

Kærlig hilsen
Ilse